Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

TENISKI ‘PYRAMID CUP’ ZA WTA SENIORKE U JULU 2024.

Sedmica nakon grand slama u Wimbledonu tradicionalno postaje vrijeme za održavanje vrhunskih teniskih događaja u Regionalnom centru za pripreme vrhunskih tenisera u parku ‘Ravne 2’ u Visokom.

Podsjećamo, 13. jula 2022. teniski stadion je otvorio najbolji igrač svijeta Novak Đoković u društvu s najboljim slovenačkim teniserom Aljažom Bedeneom, najboljim igračem parova iz regije Ivanom Dodigom i bh. reprezentativcem Aldinom Šetkićem.

U julu 2023. održan je međunarodni ‘Pyramid Cup’ u prisustvu devet najboljih bh. tenisera, te takmičara iz Njemačke, Crne Gore i Makedonije. Osvajač kupa bio je bh. reprezentativac Nermin Fatić.

U julu 2024. bit će održan međunarodni ‘Pyramid Cup’ za seniorke. Pravo nastupa imaju sve WTA rangirane igračice. Za sada, prijavljene su igračice iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Kvalifikacije su predviđene za 16.-17. juli 2024, a glavni turnir za 18.-20. juli 2024.

Organizator turnira je privredno društvo ‘Bosanske piramide d.o.o.’. Partneri su Teniski savez Bosne i Hercegovine te Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine. Igraće se na tvrdoj podlozi, koja je najkvalitetniji teren te vrste u regionu.

Prijave su otvorene do kraja juna 2024.

Zadnje ažuriranje srijeda, 05 juni 2024 08:41

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved