Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

Na tragu zmajevih linija: Dr Semir Osmanagić u Istri

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Akademik i nagrađivani naučnik, autor i istraživač dr Semir Osmanagić u rujnu će po prvi put u Motovunu izvršiti energetska snimanja, tamo gdje se smatra da je najsnažnije izvorište pozitivne energije u Istri.

U Motovunu se, prema mišljenju alternativnih znanstvenika, križaju tri zmajeve linije, putovi elektromagnetizma i životne sile koji se šire poput mreže po površini Zemlje.

Prema knjizi "Zmajeve linije", Marka Pogačnika i Williama Blooma, njihova je uloga raznošenje energije koja se oslobađa kroz zemljine dišne otvore i tako životnom energijom opskrbljuju sva zemaljska bića od biljaka do čovjeka, sve čime je naseljen krajolik.

Ovaj fenomen dr Osmanagić već je spomenuo u jednoj od svojih 18 knjiga prevedenih na 17 jezika - "Meditacija na svetim mjestima planete".

Sa čelnicima Gradske uprave Motovuna i Turističke zajednice bit će razmotreni rezultati mjerenja u Motovunu i okolnim lokalitetima, o čemu će biti u prilici čuti i brojni turisti i građani Motovuna.

Dr Osmanagić će, naime, održati 29. rujna i predavanje u Motovunu, gdje će također otkriti i što se novo dešava i kakvi su posljednji znanstveni nalazi u Arheološkom parku "Bosanska piramida sunca" Visoko. Predavanje je planirano u Kinu "Bauer" od 19 sati. 

Nakon Motovuna, zbog velikog zanimanja na koje je naišlo gostovanje dr Osmanagića u Istri, organizirano je i predavanje u Puli, 30. rujna, u Domu sportova "Mate Parlov", od 19 sati.

Ulaz na predavanja je besplatan.

Zadnje ažuriranje četvrtak, 04 avgust 2022 09:04

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved