Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

FANTASTIČAN PRIJEM DR OSMANAGIĆU U SUBOTICI, NOVOM SADU I BEOGRADU

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Pronalazač bosanskih piramida Dr Semir Osmanagić održao je promotivnu turu po Srbiji u periodu 10. novembar – 15. novembar 2022. Pri tome je održao predavanja u Subotici, Novom Sadu i Beogradu, a dao je i niz intervjua komecijalnim TV stanicama i YouTube kanalima.

U Subotici mu je 11. novembra priređen fenomenalan doček. U Velikoj većnici u Gradskoj kući (sali Gradske skupštine) oko 550 posjetilaca je uspjelo ući na predavanje Dr Osmanagića. Više od 150 ljudi moralo se vratiti zbog nemogućnosti da uđu u svečanu salu. Tokom trostanog predavanja direktor Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ govorio je o neistinama koje nas uče u obrazovnom sistemu vezano za starost civilizacija i svrhu piramida koje su građene širom svijeta. Naučno argumentovano je razbijao mnoge iluzije kojima su nas programirali tokom posljednih nekoliko vijekova. Govorio je o interdisciplinarnom pristupu najvećim i najstarijim svjetskim piramidama koje se nalaze u Visokom. Više od polovine prisutnih je već bilo jednom ili nekoliko puta u psojeti Bosanskoj dolini piramida tako da su s velikim zanimanjem pratili nove informacije o kontekstu ovog otkrića.

Posebnu pažnju Dr Osmanagić je posvetio potcjenjivanju naše stručne javnosti prema sjajnim primjerima megalitnih i ostalih drevnih lokacija u Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji, BiH, Slov eniji, Bugarskoj i Crnoj Gori te našoj prošlosti čiju krivu verziju nam nameću spolja.

Ova prilika je iskorištena i za promociju nove knjige Dr Semira Osmanagića: ‘Moja priča . Otkrivena tajna bosanskih piramida’ koja je izašla iz štampe u julu 2022. Nakon predavanje veliki broj prisutnih se fotografisao s Osmanagićem dajući punu podršku projektu i njegovim javnim nastupima na različite geostrateške teme.

U velikom amfiteatru SPENS-a u Novom Sadu 250 posjetilaca je napunilo dvoranu i tri sata su ostali uz prezentaciju Dr Osmanagića i s velikim odobravanjem su poslušali priču o istinskoj prošlosti naših prostora.

U Beogradu je 400 posjetialca došlo u veliku dvoranu ‘Akademije 28’ i toplo je pozdravilo istraživača koji se zalaže za istinu o našoj prošlosti kako bi s ponosom živjeli za budućnost u miru, saradnji i nediskriminatornoj komunikaciji. Ovo su poruke koje svi intuitivno podržavaju i stoga popularnost projekta bosanskih piramida ali i atmosfere koja je stvorena u toj oazi mira prevazilazi uske nacionalne granice.

Veliki interes su pokazali i mediji za Osmanagićevo gostovanje. Dao je intervju televizijama s nacionalnom pokrivenošću: ‘Nova S’, ‘Happy TV’ i ‘K1’, a uz njih i RTV Subotica, YU EKO TV te višesatne intervjue youtube kanalima: ‘Mario zna’, ‘Istočnik’, ‘Balkanska oštrica’ i ‘Glas javnosti’.

Zadnje ažuriranje četvrtak, 17 novembar 2022 07:38

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved