Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

PET PREDAVANJA DR SEMIRA OSMANAGIĆA U ENGLESKOJ

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Pronalazač bosanskih piramida Dr Semir Osmanagić boravio je u Engleskoj od 13.-18. decembra 2022. u okviru svjetske turneje i promocije najstarijih piramida.

Tako je imao predavanje u Brahma Kumaris centru u Londonu 14. decembra. Veze Dr Osmanagića i Brahma Kumarisa stare su nekoliko godina i sežu u njegov retreat u Mount Abu u Indiji kada se uvjerio u humanitarni karakter ovog duhovnog pokreta koji okuplja oko 20 miliona sljedbenika širom svijeta. Prednjače i u upotrebi solarne energije i ekološkog pristupa životu.

Naredno predavanje bilo je u Colney Heath Villace Hall, u predgrađu Londona. Nakon dvosatnog predavanja za tridesetak Engleza pozvao ih je u posjet piramidama u Visokom.

Duhovni centar East Sussexa je naselje Forest Raw. U dvorani lokalne zajednice prisustvovalo je šezdeestak Engleza od kojih je polovina bila u posjeti piramidama u BiH, a 11 prisutnih je u prošlosti i volontiralo. Obnovljen je poziv da ponovo dođu i upoznaju se sa novostima.

Konferencija ‘Questioning History’ je pored britanskih autora i govornika (Mark Devlin, John Hamer, Gloria Moss, Katherine Armitage, Ray Savage, Sandi Adams, Janet Godfrey i Rob Dean), ugostila i Dr Semira Osmanagića. Trodnevnoj konferenciji je prisustvovalo 80 učesnika.

On je imao priliku da kroz dva predavanja nadahnuto govori o megalitnim i piramidalnim lokacijama širom svijeta kao drevnoj tehnološkoj ostavštini njihovih graditelja. Iscrpno je govorio o naučnim rezultatima vezanim za energetske, arheološke i ljekovite aspekte bosanskih piramida. Promovirao je turu na bosanske piramide za ljetni solsticij 2023. od 15.-22. juna čime se vraća tradicija ovih tura pod vođstvom Dr Osmanagića.

Zadnje ažuriranje subota, 17 decembar 2022 17:34

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved