Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

USPJEŠNA TURNEJA DR SEMIRA OSMANAGIĆA PO AMERICI

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Promotivno-istraživačka tura Dr Semira Osmanagića u sedam država SAD trajala je četiri sedmice od 9. septembra do 3. oktobra 2023. Posjetio je države New York, Nevadu, Oregon, Washington, Illinois, Wisconsin i Texas.

Bio je glavni govornik na konferencijama ‘BioMed Expo’ i ‘Alien Event’ u Las Vegasu, zatim na ‘Global Pyramid Conference’ u Čikagu i ‘We R not Alone in the Universe’ u Dalasu. Održao je predavanja u gradskim bibliotekama u Hendersonu i West Charlestonu u Nevadi. Stotine prisutnih imale su priliku čuti nove informacije u vezi otkrića bosanskih piramida i prave svrhe piramida u svijetu i BiH. Veliki interes su izazvala mjerenja energetskih fenomena na Bosanskoj piramidi Sunca i u podzemnim tunelima Ravne.

Tokom ovih prezentacija Dr Osmanagić je promovisao i dvije nove knjige na engleskom jeziku objavljene u ljeto 2023.: ‘My Story’ i ‘My Conversation with the Artificial Intelligence’.

Direktor Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ je snimio video materijal za dvadesetak dokumentaraca. Za tu svrhu posjetio je piramide i tumuluse u Aztalanu u Wisconsinu, Caddo Mounds u Texasu, ‘Gold Pyramid House’ u Čikagu, TumTum Mountain u državi Washington, repliku Stonehenge-a u okrugu Clickitat na granici Oregona i Washingtona, NASA Space Center u Texasu, tri piramide u ‘Moody Gardens’ u Galvestonu i pre-Clovis lokaciju u Lewisville-u u sjevernom Texasu gdje su pronađe I tragovi čovjeka od prije 37.000 godina.

Tokom turneje dao je pet inervjua za popularne američke radio stanice i podcaste: ‘Coast-to-Coast with George Noory’, ‘The Leak Project’, ‘Fade to Black with Jimmy Church’, ‘Jim Harold Plus’ i ‘Interview with Sandie Sadgebeer’.

Ova sjajna promocija biti će razlog posjete Amerikanaca Visokom i BiH u 2024. i narednim godinama.

Zadnje ažuriranje utorak, 03 oktobar 2023 17:57

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved