Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

FONDACIJA OTKAZUJE FESTIVAL I SAJAM POVODOM POČETKA LJETA

Obavještava se javnost, učesnici, izlagači i posjetioci, da Fondacija 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca' otkazuje tradicionalni Festival i sajam povodom početka ljeta koji je trebao biti održan od 18.-21. juna 2020.

Razlog otkazivanja je postojanje vanrednog stanje i/ili stanja prirodne nepogode u BiH, zemljama okruženja, zemljama Zapdne Evrope i SAD, te zabrane okupljanja i putovanja među državama, a sve zbog virusa gripe korona.

Podsjećamo da je Festival ljetnog solsticija prošle, 2019. godine privukao hiljadu posjetilaca iz 35 zemalja svijeta.

Ove godine učešće na Festivalu su bili potvrdili poznati muzički izvođači iz regije: Goran Karan, Severina, Goca Tržan, Danijela Martinović i Tijana Dapčević, a uz njih još petnaestak grupa i samostalnih izvođača iz Austrije, Njemačke, SAD, Švicarske, Slovenije, BiH, Srbije i Mađarske. Uz muzičke koncerte bili su predviđeni i drugi sadržaji kao predavanja, radionice, sesije joge, meditacije, sajam proizvođača organske hrane i sl. Posebno je pripreman koncert popularnih arija makedonskog tenora Mihajla Arsenskog u povodu otvaranja instalacije 'Vremeplov', koji se trebao desiti 21. juna 2020.

Uz njih, otkazuju se i stand-up komedije i nastupi naših poznatih komičara Milana Pavlovića i Darka Ostojića-Ogija ('Minka').

Nažalost, svi ovi sadržaji su otkazani za ovu godinu i to će predstavljati dodatni udarac svim turističkim radnicima iz Visokog i timu Fondacije, ali i čitavoj BiH.

 

Zadnje ažuriranje petak, 01 maj 2020 20:09

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved