Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

IZLAZAK IZ ANONIMNOSTI TREBA BITI DOSTOJANSTVEN

Da Prof. dr Katharina Zanier nije univerzitetska profesorica (Odjeljenje arheologije Univerziteta u Ljubljani), njena neakademska, javno izrečena konstatacija o Akademiku Semiru Osmanagiću, vodećem svjetskom naučniku-istraživaču piramidalnih megagrađevina, kao “svjetski priznatim prevarantom”, ne bi zavrjeđivala da se osvrnem na ovu krajnje rigidnu ljudsku zloću.

Naučne reference profesorice dr. Katharine Zanier sa Univerziteta u Ljubljani, zanemarljivo su prisutne u relevantnim bibliografskim i citatnim  bazama podataka. Na osnovu čega onda vjerovati da se radi o naučniku, koji sam sebi daje ekskluzivno pravo, da prosuđuje o vjerodostojnosti i kvalitetu rada renomiranih svjetskih stvaralaca. Ova relativno mlada kabinetska arheologinja, trebala bi svoju kreativnost i naučnu intuiciju dokazati na terenu, da prolije bar neku kap znoja, a ne da koristi fotografije artefekata raznih novinara, za pisanje svojih naučnih radova.

Imala je priliku pomenuta profesorica, da se u Ljubljani, javno i transparentno, kako dolikuje dostojanstvenim univerzitetskim profesorima, suprostavi Akademiku Semiru Osmanagiću. Umjesto civilizovanog ophođenja, profesorica Katharina Zanier iskoristila je svoju poziciju u lokalnoj sredini, da izdejstvuje birokratsku zabranu održavanja promocije naučne knjige, što nije u skladu s demokratskim i moralnim manirima savremenog društva.

Za svaku ljudsku aktivnost, postoje motivi i razlozi djelovanja. Koleginice Katharina Zanier, Vaš bezobziran atak na ličnost ostvarenog naučnika, Akademika Semir Osmanagich, nije moralan put za izlazak iz anonimnosti. Naučnika, koji je više od 5 godina izučavao piramide Maja, koji je istraživao mega strukture u više od 100 zemalja svijeta, koji je prolijevao znoj u preko 600.000 radnih sati na mega arheološkim projektu, Bosanskim piramidama, autora 20 knjiga o drevnim civilizacijama, prevedenim na 17 jezika, uzaludno su tendenciozno pokušavali devalvirati i moćne interesne svjetske grupacije, zlobni domaći i inostrani pojedinci.

Nadam se da taj Vaš način sticanja naučne i medijske vidljivosti, neće slijediti mladost evropske Slovenije.

Prof. Dr Feriz Adrović

Nuklearni fizičar

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 26 februar 2024 18:47

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved