Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

SASTANAK FONDACIJE I GRADA VISOKO

U kabinetu gradonačelnika Visokog Mirze Ganića, u utorak 27. februara 2024. održan je sastanak predstavnika Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ i Gradske administracije Visoko.

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik, zatim pomoćnici gradonačelnika i šefovi službi za prostorno uređenje, komunalnu infrastrukturu, imovinsko-pravne odnose, privredu i lokalni ekonomski razvoj. Ispred Fodnacije bili su direktor, turistički menađer Fondacije, programski menađer u parku ‘Ravne 2’, pravnik Fondcije i koordinator arheološkog turizma.

Delegacije su diskutovale o razvojnim izazovima Visokog, perspektivama arheološkog turizma i turističke infrastrukture. Dogovoreni su daljni koraci u urbanističkom i prostornom razvoju u kompleksu Ravne te na potezu Ravne – Bosanska piramida Sunca. Predstavnici Gradske uprave su upoznali Fondaciju o izmjenama zakonske regulative s viših nivoa vlasti i kancelarije OHR-a koja uveliko ograničava istraživačke i razvojne planove Fondacije u Visokom.

Dogovoreno je da se nastavi s inicijativama koje su u domenu Gradske administracije a u obostranom su interesu. Predstavnici Fondacije su informisali svoje domaćine u ovogodišnjim planovima, festivalima i drugim aktivnostima.

Zadnje ažuriranje utorak, 27 februar 2024 22:09

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved