Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

OVACIJE DR OSMANAGIĆU U BELGIJI

U okviru velike evropske turneje po 11 zemalja u martu 2024. Dr Semir Osmanagić posjetio je Belgiju. Održao je dva predavanja pred punim dvoranama u gradovima Ingelmunster i Genk-Hasselt. Nekoliko stotina Belgijanaca vrlo je pažljivo saslušalo dvosatne prezentacije pronalazača bosanskih piramida.

Ne samo da su ga nekoliko puta prekidali aplauzima tokom predavanja, već su ga nagradili dugotrajnim ovacijama na kraju istih.

U publici obično bude po 10-20% prisutnih koji su već posjetili bosanske piramdie, tunele Ravne i park ‘Ravne 2’. Redovito se vraćaju i preporučuju drugima dolazak u Visoko i Bosnu i Hercegovinu.

Tokom psojete Belgiji Dr Osmanagić je obišao i gradić Weris na jugoistoku zemlje u provinciji Luxemburg. To je lokacija s najviše megalitnih struktura: dolmena i menhira. Nažalost, u posljednja dva milenijuma 95% ovih monumanata je oštećeno, premješteno, uništeno ili iskorišteno za građevinske objekte. Nema teritorije u svijetu koja je imuna na uništavanje kulturnog nasljeđa iz doba megalitnih kultura prije 5.000 i više godina.

Belgijanci su najavili svoj posjet Visokom već od aprila i maja, te naravno tokom ljetne sezone.

Zadnje ažuriranje petak, 29 mart 2024 09:39

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved