Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

NOVA VELIKA DONATORSKA KAMPANJA FONDACIJE: ŠKOLAMA, BIBLIOTEKAMA I OBRAZOVNIM USTANOVAMA U BIH PODIJELJENO PREKO 3300 KNJIGA

Fondacija Arheološki park: Bosanska piramida Sunca poslednjih deset godina vrlo je aktivna na poljima donatorske promocije i afirmacije projekta piramida i Bosne i Hercegovine, na različite načine.

Tako su, pored standardnih napora osnivača Dr Osmanagića kroz prezentacije i gostovanja širom svijeta, česte i kampanje donacije knjiga, besplatnih materijala i promotivnih flajera. Nekoliko godina zaredom paketi knjiga autora Dr Semira Osmanagića nošeni su direktno u osnovne i srednje škole te gradske i javne biblioteke na području Sarajeva, Visokog, Kaknja i Zenice.

Ovakav vid predstavljanja projekta pokazao se kao izuzetno koristan, a najbolji primjer toga je  popularizacija Parka Ravne 2 kao idealne destinacije za školske izlete edukativnog i zabavnog karaktera. Tako jedinstveni Park Ravne 2 i Prahistorijske tunele Ravne godišnje posjeti nekoliko stotina osnovnih i srednjih škola, ne samo iz BiH, a tom prilikom mladi imaju priliku učiti o historiji ovog prostora kroz potpuno drugačiji pristup.

Tokom perioda zima-proljeće 2024 godine Fondacija je odlučila ući u najozbiljniji marketinško-donatorski projekat do sada. To je podrazumijevalo podjelu knjiga svim obrazovnim institucijama u cijeloj BiH: svim osnovnim i srednjim školama, svim fakultetima i svim gradskim/javnim bibliotekama. Ovaj put, paketi sa po dvije, tri i četiri knjige autora Dr Semira Osmanagića i našeg poznatog umjetnika Josipa Pejakovića, s temama o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, poslate su putem pošte na preko 1000 adresa.

Uz knjige je priloženo i adekvatno pismo s pozivom u posjetu arheološko-turističko-sportskim lokalitetima u Visokom.

U projekat je bilo uključeno 517 osnovnih škola, 278 srednjih škola, 105 fakulteta i visokoškolskih ustanova te 77 gradskih i javnih biblioteka s prostora cijele Bosne i Hercegovine. Ukupno je poslato preko 3300 knjiga komercijalne vrijednosti od oko 100 hiljada KM.

U slanje su bile uključene gotovo sve strukture Fondacije: vodička služba, Uprava, volonteri i radnici koji su marljivo i u kratkom roku savladali sve logističke zadatke kako bi se knjige našle u bibliotekama.

Pisma zahvale i podrške projektu najbolje pokazuju vrijednost ovakvih aktivnosti, a posebno zadovoljstvo svim uposlenicima predstavlja činjenica da će svi, od onih najmlađih, preko studenata do običnh građana, imati priliku uživati u štivima o svjetskim misterijama i najvećem arheološkom otkriću stoljeća.

Zadnje ažuriranje utorak, 30 april 2024 07:04

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved