Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

Administrator

Akti koji se osporavaju apelacijom:

1. Zaključci Vlada Federacije BiH koji su usvojeni na sjednici održanoj 25.02.2021. godine,

2. Naredbe i Preporuke Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva od 25.02.2021. godine

DIGITALNA REVOLUCIJA 4.2

nedjelja, 07 mart 2021 09:25 Objavljeno unutar Iz mog ugla

KAKO USPOSTAVITI RAVNOTEŽU ANALOGNOG DIGITALNOG

Piše: Miroslav Ivanek

Povelja o Čovjeku kao autorskom djelu, nastala je iz spoznaje da niti jedna civilizacija nije uspjela spoznati princip nastanka ovog planeta kao cjelokupne Kreacije,pa tako ni naša današnja  Znanost uza sve alate i tehnologije koje ima.Iz toga je jasno  da je to u stvari nemoguće za životnog vijeka ove generacije  jer svjedočimo skoro pa svakodnevnom medijskom  „čuđenju”znanstvenika „zašto je nešto ide ili se ponaša suprotno od onog što su očekivali jer isti tip objekta ili fizikalnog svojstava kao objekt koji su već proučili i definirali”. I nemamo ništa protiv toga.

DANAS SVJEDOČIMO I BAHATOM SVOJATANJU CIJELOG SVEMIRA DOKLE TELESKOPSKI POGLED SEŽE,NI TU NEMA NIŠTA SPORNO AKO ZNANOST  DOKAŽE DA JE OVLADALA SVIM ZAKONITOSTIMA TOG ISTOG I ZNAŠ BAŠ SVE O NJEMU I NJEGOVOM NASTANKU KAO I NASTANKU ČOVJEKA  JER ON JE  KOLIJEVKA OVE KREACIJE ODNOSNO PLANETE ZEMLJE.

No temelj svake DRŽAVE koja je dio ove planete koja se zove ZEMLJA je USTAV. Ustav je pisala svaka zemlja na temelju slobodne volje svojih građana A ONI SU GA PRIHVATILI  i kao takav VRHOVNI JE ZAKON SVAKE ZEMLJE. U NJEMU JE ODREĐENO DA  DRŽAVA MORA ŠTITI SVOJE STANOVNIKE ALI I STANOVNICI SU PRIHVATILI SVOJE DUŽNOSTI I VEĆINA TO POŠTUJE.ONI KOJI NE POŠTUJU BUDU ZAKONSKI KAŽNJENI.

A KAKO „KAZNITI” DRŽAVU ZA ISTI PREKRŠAJ? ANALOGNO NIKAKO.

A DIGITALNO ISTO NIKAKO.

A KAKO ISKAZATI VOLJU LOKALNO ILI GLOBALNO? ISTO NIKAKO

AKO NE UVEDEMO NEKE PROMJENE

KRENIMO PO REDU

IZMJENE SU „MALE” ALI UČINKOVITE

POVELJA O ČOVJEKU KAO AUTORSKOM DJELU DAJE MU DODATNU ZAŠTITU OD ANALOGNOG I DIGITALNOG NEOVLAŠTENOG ISKORIŠTAVANJA TE MU DAJE JOŠ  JEDAN ALAT ZA OSTVARIVANJE SVOJIH DUŽNOSTI I PRAVA KOJA SU ZAPISANA U USTAVU.

SVAKA OSOBA ROĐENA NA OVOJ PLANETI TREBA  IMA PRAVO NA DVIJE VRSTE GLASA:

1.UNIVERZALNI ILI GLOBALNI GLAS KOJEG UPOTREBLJAVA KAD TREBA IZRAZITI  ILI PODRŽATI VLASTITO ,ILI TUĐE :MIŠLJENJE PREPORUKU POBOLJŠANJE,PROMJENU,BILO KAKVE REGULACIJE KOJA DIREKTNO ILI INDIREKTNO MOŽE UTJECATI I NA OKRUŽENJE U KOJEM ŽIVI BILO KOJEM PREDLAGATELJU LOKALNOM ILI GLOBALNOM

IZRAŽAVA SE JASNO,JEDNOSTAVNO I JEDINSTVENO

SA  DA ILI NE

2.LOKALNI ILI OSOBNI GLAS ,NJEGA UPOTREBLJAVA ZA BIRANJE I OPOZIV SVOG GLASA IZVRŠNIM LOKALNIM I DRŽAVNIM REIZBORNIM TIJELIMA

IZRAŽAVA SE JASNO I JEDNOSTAVNO I JEDINSTVENO

SA DA ILI NE

SVAKA DIGITALNA PLATFORMA SASTOJI SE OD DVA DIJELA TZV HARDWERA I TZV SOFTWERA  KOJI SE OPET DIJELE NA OPERATIVNI SUSTAV I APLIKACIJU ILI PROGRAM  KOJOM SE ČOVJEK KORISTI U SVOJEM RADU.BUDUĆI DA SE OBJE KOMPONENTE SOFTWERA SMATRAJU VLASNIŠTVOM KOMPANIJE BEZ OBZIRA DA LI SU PODLOŽNE PLAĆANJU ILI NE,  SMATRAJU  SE KOMERCIJALNOM.

ZA KORIŠTENJE POJEDINAČNIH ILI NITKO NEMA PRAVO SKUPLJATI KORISNIČKE OSOBNE PODATKE OSIM OSNOVNIH KOJE SPADAJU TZV KORISNIČKO IME,GRAD,DRŽAVA.

PODACI O KORIŠTENJU,MJESTIMA ,PORUKE,OBJAVE,STAROSTI,DOBI,SPOLU, OBITELJI I IMOVNOM STANJU,NAVIKAMA,VJERI,ORIJENTACIJI I STATUSU PRIVATNO ILI PRAVNO  OSIM U SLUČAJU NJEGOVOG PRISTANKA KOJI MORA BITI ZATRAŽEN SA SVIM DETALJIMA KOJI SE TRAŽE DA BI KORISNIK SAM MOGAO ODREDITI ŠTO ODOBRAVA I TO NA JEDNOSTAVAN I TRANSPARENTAN NAČIN

BEZ OBZIRA NA DA LI JE PRISTAO KAO PRIVATNA  ILI PRAVNA OSOBA.

SVATKO TKO SE ŽELI KORISTITI PODACIMA PRIKUPLJENIM  NA BILO KOJI NAČIN  U KOMERCIJALNE SVRHE DUŽAN JE PLATITI PRAVIČAN IZNOS NE MANJI OD CIJENE RADA U NJEGOVOM SJEDIŠTU.

TAJ IZNOS JE PODLOŽAN NAPLATI POREZA U ZEMLJI U KOJOJ SE TZV KORISNIK NALAZI.ISTO PRAVILO VRIJEDI I ZA SKUPLJANJE PODATAKA I PUTEM  HARDWERA ODNOSNO,ČIPOVA,NEOVISNO O VELIČINI,NAČINU FUNKCIONIRANJA(NEOVISNO ILI OVISNO), RAZNIH VRSTA MEMORIJA, UKLJUČUJUĆI TZV PRIVREMENU, NAČINJENE OD RAZNIH MEDIJA PROŠLIH I BUDUĆIH.

PRIJE POČETKA KORIŠTENJA SVAKI PROIZVOĐAČ DUŽAN JE JASNO NAGLASITI DA LI IMA ILI NEMA REGISTRIRANU  TVRTKU U DRŽAVI I I ILI POREZNI BROJ.AKO TO NIJE JASNO NAVEDENO KORISNIK IMA PRAVO ODBITI KORIŠTENJE USLUGE BEZ POSLJEDICA.A AKO  TAKO NAVEDENI UVJET NIJE ISPUNJEN NA GORE NAVEDENI NAČIN OD STRANE PROIZVOĐAČA ISTI  JE DUŽAN PREKINUTI DOZVOLU KORIŠTENJA SVOG PROIZVODA BEZ POČETKA PRIKUPLJANA BILO KAKVIH PODATAKA.

SVAKI SLUČAJ ZLOUPOTREBE  KORISNIK JE DUŽAN TREBA PRIJAVITI AGENCIJI ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA,A ONI OBAVIJESTITI USTAVNI SUD O PODUZETIMA MJERAMA I NADLEŽNI PREKRŠAJNI ILI KAZNENI SUD.

U SLUČAJU SPORA NADLEŽAN JE ISKLJUČIVO SUD U SJEDIŠTU KORISNIKA.

DETEKTIRANE SLABOSTI U SISTEMU SU

LOKALNO

1.BIRAČKI SUSTAV- TROMOST- NEMOGUĆNOST BIRAČKOG TIJELA NA BRŽI UTJECAJ U PROVEDBI PREDIZBORNIH OBEĆANJA

2.USTAVNI SUD-PRESTAO BITI ČUVAR USTAVA PO DUŽNOSTI NEGO SAMO PO TUŽBI

3.IZVRŠNA VLAST -NEISPUNJAVANE IZBORNIH OBEĆANJA

GLOBALNO

4.UJEDINJENI NARODI

5.SVJETSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA

5.SVJETSKA BANKA

6.MEĐUNARODNI MONETARNI FOND

GORE NAVEDENE ORGANIZACIJE POTPALE SU PO UTJECAJ GRUPE NAVEDENE ISPOD KRŠEĆI TEMELJNU POVELJU KOJE SU SVE ZEMLJE POTPISALE.IZ ČEGA PROIZLAZI DA SU I TZV AGENDE KOJE SU POPRIMILE ZAKONSKE ATRIBUTE PROTIVNE USTAVU SVAKE ZEMLJE POTPISNICE POVELJE.

TEMELJNA POVELJA UN JE ISTO ŠTO I USTAV SVAKE ZEMLJE POJEDINAČNO KAO POTPISNICE TE ISTE POVELJE.KRŠENJEM TE POVELJE KRŠI SE I USTAV SVAKE ZEMLJE POTPISNICE ISTE BUDUĆI DA JE U TRENUTKU DOBROVOLJNOG ULASKA U TE ASOCIJACIJE SVAKA ZEMLJA  IMALA SVOJ USTAV. PRIHVAĆANJEM TE ZEMLJE OD STRANE ISTIH DOLAZI DO OBOSTRANOG PRIZNAVANJA.  

ZDRAVO SELJAČKI REČENO ZABORAVILO SE NAMJERNO DA SE TU ZNA TKO JE STARIJI KOKOŠ ILI JAJE.

 

7.OSTALE PARA LOKALNE I PARA GLOBALNE ASOCIJACIJE,FORMALNA I NEFORMALNA UDRUŽENJA TZV THINK TANKOVI, LOBIJI, JEDNOM RIJEČJU SVE ŠTO ČEMU JEDNA ZEMLJA NIJE PRISTUPILA USTAVNOM PROCEDUROM ZNAČI PRISTANKOM SVOJIH GRAĐANA

PROMOCIJA BOSANSKIH PIRAMIDA U BANJA LUCI

nedjelja, 07 mart 2021 09:04 Objavljeno unutar Aktuelnosti

U vremenu restrikcija i ograničenog kretanja te zabrane ulaska u strane zemlje, turizam se konačno okrenuo prema domaćim potencijalima. Tako smo svjedoci povećanih posjeta lokalnim turističkim kapacitetima za koje mnogi nisu ni znali da postoje u njihovom “vlastitom dvorištu”.

Tako je tokom prethodne godine u Bosansku dolinu piramida došao rekordan broj Bosanaca i Hercegovaca iz svih dijelova države. Jedno od najinteresantnijih tržišta svakako je sjeverozapadni dio BiH. Krajina, iako i sama bogata neprikosnovnenim kulturnim i prirodnim ljepotama, svakim danom je više zainteresirana za projekat bosanskih piramida u Visokom pa nam tako gosti iz ovih gradova stižu gotovo svakodnevno.

U dvodnenoj posjeti najvećem gradu u Krajini i jednom od najljepših gradova u Bosni i Hercegovini, Banja Luci, ovih dana bio je koordinator projekta Ajdin Ahmetspahić. On je priliku iskoristio za promociju i obilazak najvećih turističkih agencija u ovom gradu. Tako je deset banjalučkih firmi koje se bave domaćim turizmom imalo priliku dobiti na poklon autorsku knjigu Dr. Osmanagića “Sve piramide svijeta i Bosanska piramida Sunca”, kao najsveobuhvatniju i najsadržajniju literaturu o hronologiji istraživanja bosanske doline piramida.

Uz knjigu radnicima agencija predati su i prijedlozi za organizaciju jednodnevnih i poludnevnih izleta u Visoko, a koji bi mogli zanimati njihove klijente, te kontakt informacije za sve daljnje dogovore.

Promocija je itekako urodila plodom pa se već u nedjelju očekuju prve organizirane grupe turista iz agencija koje do sada nisu imale Visoko u ponudi, a veliko interesovanje kao i gostoprimstvo koje su pokazali, dokazuju koliko poštovanje i kredibilitet bosanske piramide i Dr.Osmanagić imaju kod turističkih radnika.

Radujemo se posjetama i želimo dobrodošlicu svim našim gostima u Kompleks Ravne, jedini otočić slobode u sumornoj realnosti straha i ograničavanja. Arheološke lokacije su otvorene svaki dan od 9 do 17 sati i nije potrebna prethodna najava.

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00 - 17:00 (februar - mart)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved