Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

Administrator

Emisija ,,Naš aeroput'', gost Saša Nađfej, osnivač ,,Duha Rtnja''.

Arheološko – turistički park „Ravne 2“ sa svojim brojnim sadržajima, od prvog dana je postao mjesto rezervisano i za porodična druženja, dolaske ekskurzija, ali i okupljanja sportskih kolektiva. Upravo jedan takav veliki sportski kolektiv, upriličio je druženje za svoje nove članove u parku „Ravne 2“ ove nedjelje (14.oktobar). U pitanju su bili polaznici Taekwondo kolektiva „Bosna“ iz Visokog, a sa trenerom i direktorom kolektiva Edinom Kajevićem Kajom, razgovarali smo o ovom okupljanju, ali i mogućnostima koje park „Ravne 2“ nudi sportskim kolektivima.

- TKD „Bosna“ u svom planu i programu ima ljetnje i zimske izlete, a pošto smo u mjesecu septembru imali upis novih članova, odlučili smo se izlet za nove članove u prelijepi park „Ravne 2“. Bila je ovo prilika za druženje, ali i da našim najmlađim članovima pokažemo sve što imamo u predivnom Kompleksu „Ravne“, kao i da održimo i naše sportske prezentacije. Naš kolektiv ima 9 sekcija, i to u Visokom, Varešu, Brezi, Podlugovima, Lješevu, Moštru i Gračanici, tako da smo nove članove doveli na jedno ugodno druženje, kao uvod u sve ono što ih čeka u našem kolektivu. – kazao nam je Kajević.

Kao takmičari, ovi sportisti i mnogo putuju širom regije, ali i Evrope, pa nam je Kajević kazao kako su ponosi što dolaze iz Visokog i što imaju priliku na svim nastupima pričati i o ljepotama i lokalitetima koje ima Visoko.

- S ponosom, širom regije, ali i Evrope, prezentujemo ovo što imamo u Visokom. Ovo je naš drugi ili treći izlet u park „Ravne 2“, a zbog prebrzog tempa života i brojnih obaveza koje imamo, malo prostora dajemo ovakvim mjestima. Ovdje smo prije svega što često odemo dalje, izvan Visokog, pa čak nekada ni svjesni što imamo u svojoj blizini. U narednom periodu naš kolektiv će sedmično barem jednom dovoditi timove na treninge i okupljanja u ovaj prekrasni prirodni ambijent, a svakako da ćemo nastaviti sa promocijom piramida, tunela i parka „Ravne 2“ i tamo gdje budemo nastupali. – kazao nam je na kraju Edin Kajević.

Multimedijalna konferencijska sala u sklopu Arheološko-turističko parka „Ravne 2“ se pokazala kao pun pogodak, iako radovi na samom opremanju i završetku još uvijek nisu gotovi. U proteklom periodu, otkako je sala otvorena i sagrađena, održane su projekcije filmova, predavanja, kao i školske prezentacije.

Proteklih dana nastavljeni su i radovi na opremanju ovog značajnog objekta, kako za Fondaciju i sam park „Ravne 2“, tako i za sve korisnike, koji će ovo mjesto moći besplatno koristiti za brojne namjene.

U proteklom periodu konferencijska sala je dobila svoje krajnje obrise, a trenutno su u toku unutrašnji radovi. Postavljena je lepenka na podove, a tokom naredne sedmice na red dolazi postavljanje estriha, kao podna izolacija samog objekta. U narednom periodu bit će nastavljeni radovi na opremanju sale, pa će tako biti urađena i sva preostala izolacija, postavljeni portali i vrata, a samim završetkom radova, i ovaj novi sadržaj i objekat u parku „Ravne 2“ će u potpunosti biti na usluzi svima koji se odluče svoje aktivnosti izvoditi u prelijepom prirodnom ambijentu parka „Ravne 2“.

Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved