Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

Administrator

Pre tačno 16 godina u ovom periodu kao bomba je odjeknula vest o pronalasku prvih evropskih i najvećih piramida na svetu u srcu Bosne i Hercegovine.

Ovim povodom u emisiji "Puls Srbije" gost je bio doktor Semir Osmanagić, koji je govorio o lekovitom dejstvu piramida, specifičnoj energiji i poseti Novaka Đokovića ovom jedinstvenom mestu.

VIŠE >>>

U Beogradu je od 19. – 25. aprila 2021. u toku teniski ATP turnir ‘Serbia Open 250’uz učešće desetak tenisera s liste 100 najboljih. Prvi nosilac turnira je najbolje svjetski rangiran teniser Novak Đoković, a drugi nosilac je Dominic Thiem koji je broj tri na svjetskoj listi.

Na poziv najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića turniru prisustvuju kao posebni gosti Sabina i Semir Osmanagić

TURISTI NE ODUSTAJU OD DOLINE PIRAMIDA

četvrtak, 22 april 2021 08:38 Objavljeno unutar Aktuelnosti
Prošlogodišnji valovi turista iz BiH i susjednih zemalja, koji su kulminirali tokom ljeta nakon zatvaranja granica i ograničavanja kretanja usljed globalnog straha od širenja gripe, nastavljaju se i ove godine. Iako je tzv. “treći talas” pandemije tokom zime zatvorio ljude širom svijeta, lokacije u Bosanskoj dolini piramida ostale su otvorene kao oaze zdravlja, slobode, znanja i edukacije za sve one koji znaju da je spas boravak u prirodi. Interes za dolazak u Kompleks Ravne aktuelan je i ovih dana, a sve češće su i posjete stranih državljana, na prvom mjestu iz susjedne nam Srbije.
Tako je u nedjelju, i pored nestabilnih vremenskih prilika, Visoko posjetila grupa iz Beograda. Grupa od 20ak gostiju stigla je organiziranim prevozom prvo na tunele Ravne, gdje su u pratnji službenih vodiča Fondacije poštujući mjere opreza i razdvojeni u par manjih grupa obišli prahistorijske prolaze.
Nakon izlaska nisu imali vremena za posjetu jedinstvenom parku Ravne 2 nego su se zaputili na sjevernu stranu Bosanske piramide Sunca. Tamo su ih ugostili mladi vodiči koji su na arheološkim iskopinama prezentirali betonske blokove kojima je prekrivena piramida.
Vidno zapanjeni gosti bili su izuzetno zadovoljni onim što su vidjeli, čuli i osjetili te su obećali skori povratak na, kako kažu, višednevni boravak u Visokom.

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00 - 18:00 (april - maj)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved