Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

Administrator

DR. OSMANAGIĆ POSJETIO REDAKCIJU „DNEVNOG AVAZA“

petak, 22 novembar 2019 10:00 Objavljeno unutar Aktuelnosti

Direktor Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ dr. Semir Osmanagić u četvrtak 21.novembra 2019. posjetio je redakciju Dnevnog avaza. Bila je ovo prilika da se susretne sa novinarima i urednicima najtiražnijeg bh.dnevnog lista, te na licu mjesta vidi kompletan proces rada novine i web portala Avaza.

Dr. Osmanagić je ovaj posjet iskoristio i da pozove novinare i uposlenike Dnevnog avaza u Visoko i Bosansku dolinu piramida u jednodnevni posjet i obilazak svih lokacija na kojima radi Fondacija, a ideja se dopala uposlenicima, tako da će u narednom periodu novinari Dnevnog avaza biti gosti Fondacije u Visokom.

U redakciji Dnevnog avaza dr. Osmanagića je dočekao i glavni i odgovorni urednik Kenan Kešmer, a u ugodnom razgovoru dotakli su se brojnih tema, a najviše interesovanja novinari su pokazali za istraživanja i sve ono što se zbiva u Bosanskoj dolini piramida, a o čemu Dnevni avaz redovno i izvještava svoje čitaoce.

ODRŽAN SASTANAK KOLEGIJA FONDACIJE

petak, 22 novembar 2019 09:56 Objavljeno unutar Aktuelnosti

U kancelariji Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ u Sarajevu, u četvrtak 21.novembra, održan je redovni sastanak kolegija Fondacije, kojem su prisustvovali koordinatori i osobe zadužene za vođenje određenih sektora u Fondaciji. Sastanak je vodio direktor Fondacije dr. Semir Osmanagić, a u ime UO bio je prisutan i Ahmed Bosnić.

Bila je ovo svojevrsna prilika za kraći pregled i rezime još jedne uspješne sezone, a razgovaralo se o brojnim temama, kao i načinima za poboljšanje pojedinih segmenata u radu. Među temama su se našle i aktivnosti na arheološkim lokacijama u ovoj, te narednoj godini, govorilo se i o narednoj sezoni volontiranja, kao i aktivnostima u parku „Ravne 2“, kako u sezoni koja je na izmaku, tako i o aktivnostima koje nas očekuju u budućnosti.

Sastanak Kolegija je bio prilika i za planove za narednu sezonu, posebno vezane za vodičku službu, nove vodiče, ali i nove lokacije koje će se naći u sklopu obilazaka arheološko-turističkih lokacija u Bosanskoj dolini piramida.

Na kraju sastanka formirana je i komisija koja će i ove godine biti zadužena za nagrade najuspješnijim i najzaslužnijim uposlenicima Fondacije, koje će biti dodijeljene na redovnom godišnjem sastanku, koji je planiran za početak narednog mjeseca.

KONFERENCIJA POSVEĆENA BOSANSKIM PIRAMIDAMA U MILANU

petak, 22 novembar 2019 09:44 Objavljeno unutar Prezentacije

Svjetska popularnost bosanskih piramida pokazuje se i u primjeru Italije. U nedjelju 24. novembra 2019. zakazana je konferencija pod nazivom: ‘Dvadeseti svjetski simpozijum o izgubljenim civilizacijama’ s temom ‘Bosanske piramide’.

Organizatori Simpozijuma su tri italijanske organizacije: ‘Terra di Nessuno’, ‘FCOIAA cultural association’ i CIRPET (Interdisciplinary Committee for Proto-historic and Traditional Research).  Voditelji su Rossana Papasodaro i Matteo Di Viesti, a direktor Giorgo di Salvo.

Predavači su: Semir Osmanagić, Roberto Pinotti, Emilio Spedicato, Massimo Barbetta, Umberto Morazzoni, Sergio Dos Santos, Riccardo Tomasina, Andrea Cocchiara, Matteo Gresolindo, Egidio Tullio i Alfredo Benni.

Event se održava u dvorani ‘Queen’ u zoni Melzo u Milanu, ulica Primo Maggio 11.

 U najavi događaja organizatori ističu: ‘Bosanske piramide su među najinteresantijim i najvažnijim otkrićima našeg vremena.’

Ovo će biti treća posjeta pronalazača bosanskih piramida Italiji u posljednjih mjesec dana. Želja je Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ da u Visokom ugosti što više posjetilaca iz Italije naredne godine.

ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved