Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

New eBooks available

Pyramids ebook

Pyramids ebook

Pyramids ebook

New eBooks available, Kindle Edition

Ancient History ebook

A+ A A-
Za nekoliko godina će se shvatiti historijska važnost današnjih radova u podzemnom tunelskom kompleksu, kao i na površinskim lokacijama Bosanske doline piramida. 

Image
Za nekoliko godina će se shvatiti historijska važnost današnjih radova u podzemnom tunelskom kompleksu, kao i na površinskim lokacijama Bosanske doline piramida. 
 

Podzemna tunelska mreža Ravne je otvorena za javnost od aprila 2007. godine i već se veliki broj ljudi uvjerio u postojanje ovog misterioznog kompleksa. Trenutno se radi na dva pravca koja polaze od prve ulazne galerije. Glavni pravac ima više od 80 podgrađenih dužnih metara. Desni bočni pravac ima blizu trideset metara sigurnog prolaza. Niz bočnih pravaca je samo djelomično istraživan.
 

Ponuđena skica prikazuje krakove u kojima se izvode radovi i koji su do sada ispitani. Autor skice je dipl.ing. Goran Čakić, rukovodilac lokacije. Čakic je i snimio nekoliko priloženih fotografija interesantih kamenih oblika koji su pronađeni prilikom raščišćavanja ovih tunela.  Prvi utisak je da se radi o mogućoj ljudskoj intervenciji na kamenu, ali zasada oni čekaju daljnju arheološku obradu. 
 

Tehnički rukovodilac Fondacije, magistar rudarstva, dipl.ing. Enver Hasić vrši redovne sedmične prospekcije urađenog i u konsultaciji sa rukovodećim kadrovima Fondacije dogovara tunelske pravce na kojima će se, vodeći računa o sigurnosnom aspektu, raditi u narednom periodu.
Image Image Image Image Image Image Image Image    

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00 - 19:00 (juli-septembar)
Posljednji ulazak u tunele u 18 sati.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i +387 (0)33 259 935


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved