Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

Slovačka piramida “Kota Zulu 664” ?

Piše: dr. Semir Osmanagić

Jirži Matejka nas vodi iz Košica u mjesto Markušovce. Terenac izlazi na zemljani put, spuštamo se niz šumu, izlazimo na proplanak. U daljini uzvišenje prekriveno šumom, ali pravilnog oblika sa svih strana. Liči na tumulus.

Jirži govori:

“Prije dvije godine mi se javio mještanin. Govorio je o pravilnom piramidalnom uzvišenju. Napokon sam ga ove godine obišao i vršio različita mjerenja.  Na topografskoj mapi su vidljive tri trouglaste strane. Orijentacija nije pravilna prema stranama svijeta, odstupanje je  dvadesetak stepeni. U okolini je bilo iskopavanje zlata, željezne rude i srebra u prošlosti. Ispod uzvišenja je veliko podzemno jezero. Na vrhu su ostaci pisma koje govori o građevinama vdje prije tri hiljade godina.”

Uzvišenje smo obišli sa tri strane. U njegovom podnožju smo se sreli s Milošem i Kamilom. Kamil govori da su sa zadnje strane uzvišenja velike naslage kvarcnog kristala.

Jirži je izmjerio prisustvo mikrovalnog zračenja na vrhu. To je anomalija. Njihovo prisustvo je izmjerio i na Rtnju, u Srbiji.

Miloš, profesionalni odbojkaš, govori mi kako ga jako interesuju piramide otkada je poslušao moje predavanje na youtube-u i pročitao moju knjigu. “U svijetu je samo mali procenat piramida otkriven, možda je ovo jedna od skrivenih.”

Utvrdili smo i zvanično ime za ovo dojučer bezimeno uzvišenje; “Kota Zulu 664”.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 12 decembar 2016 09:10
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved