Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

FONDACIJA ĆE I ZVANIČNO PREUZETI UPRAVLJANJE VELIKIM PARKINGOM U KOMPLEKSU RAVNE

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća Visoko među tačkama koje su razmatrali vijećnici našla se i točka vezana za parking prostor na području Kompleksa Ravne, koji je u prethodnom periodu Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ uredila i koristila za parking za veliki broj gostiju koji su Visoko posjetili u posljednje dvije godine. Data je saglasnost za potpisivanje Ugovora sa Fondacijom, kojim će biti riješeno pitanje najvećeg parkinga na prostoru Kompleksa Ravne, a o kojem će brigu u narednih pet godina voditi Fondacija.

Fondacija je u protekle tri godine investirala 55.000,00 KM za čišćenje šikare, skidanje površinskog sloja, nasipanje tamponom i valjanje čime je pripremljen parking za prijem autobusa, kombija i privatnih automobila gostiju tunela i parka 'Ravne 2'.

Ono što ostaje da se u skorije vrijeme uradi na lokacijama koje vodi Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ jeste asfaltiranje dionice puta upravo od parkinga do izletišta Ravne, a očekuje se da se uskoro riješi i pristup Bosanskoj piramidi Sunca, tačnije asfaltni put koji vodi iz naselja do same lokacije, kao i saniranje udarnih rupa na putu prema vrhu Piramide Sunca, te pravljenje nekoliko proširenja, čime bi se znatno olakšalo mimoilaženje vozila na dionici od Piramide Sunca do Kompleksa Ravne.

Zadnje ažuriranje nedjelja, 02 januar 2022 16:12

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved