Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

IZVANREDNE KONCENTRACIJE NEGATIVNIH IONA U TUNELIMA RAVNE

Stručni tim Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ redovno mjeri niz energetskih fenomena u prahistorijskom podzemnom kompleksu Ravne. Svakako, najinteresantnija su mjerenja blagotvornih negativnih iona.

U srijedu 5. januara 2022. Izvršena su mjerenja na jedanaest lokacija. Dvije su bile kontrolne: na putu kod kućice gdje se prodaju karte ispred ulaza u tunele te na samom ulazu. Na prvoj lokaciji vrijednosti su oko 1000 negaitvnih iona po kubnom centimetru (ni/ccm), a na drugoj se već osjeća strujanje iz tunela i vrijednosti dostižu oko 4.000 ni/ccm.

U tunelima vrijednosti ubrzano rastu. Tako, već nakon dvadeset metara, koncentracija negativnih iona dostiže 20.000 ni/ccm, da bi kod keramičkih blokova K1, K2 i K5 bila znatno iznad 20.000 ni/ccm. Dublje u tunelima vrijednosti su na nevjerovatnih 40.000 ni/ccm. Te su lokacije idealne za potpuno opuštanje i regeneraciju organizma.

Sve iznad koncentracije od 5.000 ni/ccm su ljekovite po čovjeka. Izmjerene vrijednosti u tunelima Ravne su najveće na svijetu.

Prirodna radioaktivnost je na zadovoljavajućem nivou izvan tunela, ali je za 50% još niža u tunelima. Temperatura i vlažnost su na uobičajenim nivoima: temperatura je u prosjeku 13 stepeni, a vlaga 83%. To je vrlo važno za stabilnost podzemnog sistema.

Izmjerene vrjednosti se mogu naći u priloženoj tabeli.

Zadnje ažuriranje četvrtak, 06 januar 2022 11:59

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved