Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

POZNATI NA PIRAMIDAMA – DIPLOMATA ZLATKO DIZDAREVIĆ

Novinar, pisac, urednik i diplomata, Zlatko Dizdarević, posjetio je Bosansku dolinu piramida, kao i brojni drugi gosti, tokom protekle godine. I njegove, kao i impresije većine naših posjetilaca, bile su sjajne.

– Prošao sam kao posmatrač sve faze projekta, jer ne donosim zaključke prije nego što vidim svojim očima. Nisam imao vremena da dođem ovamo ranije, ali dosta dugo pročitam sve ono što mislim da je relevantno i što mi može upotpuniti nekakvo znanje ili neznanje o svemu ovome. Užasnut sam činjenicom da danas nakon svega što sam vidio, postoji još uvijek toliko zločestih sumnji na temelju nečega što ljudi ne znaju. Nedavno sam spomenuo pred nekim ljudima da ću doći ovamo, i od njih 5-6 barem troje se začudilo i pitalo zar i ja. Beskrajno mi je značajno što sam bio i vidio sve ovo, bez ikakvih prethodnih sumnji i mnogo više je nego sam očekivao. – kazao je Dizdarević.

Kako je naglasio fascinantno je učešće svjetske nauke u analiziranju projekta, a posebno su ga fasicnirale energije bosanskih piramida. – Ovo je mnogo šira priča koja prevazilazi granice BiH, grandiozan kapital ove države koji je prepušten, na svu sreću, dr. Osmanagiću i njegovoj ekipi, koja je profilirana, a ne iznenađuje me činjenica da niko sa strane i iz vana nije uložio nijednu marku. To postaje naša mentalna, politićka drama, drama ljudske i političke potkapacitiranosti. – kazao je Zlatko Dizdarević.

Zadnje ažuriranje subota, 08 januar 2022 20:27

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved