Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

FONDACIJA I DŽE-KA GRADNJA ASFALTIRALI PUT NA RAVNAMA

Još jedna dionica puta na Ravnama izgleda pristojnije u odnosu na prijašnje stanje. Naime, 130 metara starog, uskog, pohabanog puta ispod Velikog parkinga ‘Ravne’, koji je gotovo paralelan Aleji suvenirnica, napokon je dobio novo ruho. Popucali asfalt je zamijenjen novim u proteklim danima prve polovine decembra.

U kapitalnim ulaganjima Zeničko-dobojskog kantona za 2023. godinu predviđeno je asfaltiranje puta iznad Velikog parkinga u iznosu od 80.000 KM i asfaltiranje Velikog parkinga ‘Ravne’. Gradska administracija Visokog je provela javni poziv, odabir izvođača i nadzor nad asfaltiranjem te dionice. Preostali iznos od 12.000 KM koji je ušteđen na prvoj dionici iskorišten je za tamponiranje i asfaltiranje dionice ispod parkinga.

Da bi se mogao realizirati ovaj posao trebalo je pripremiti ovu dionicu, dići stari asfalt, očistiti odvodni kanal od lišća, granja i smeća, te proširiti kanal za buduće postavljanje betonskih cijevi. Ti poslovi nisu bili u specifikaciji Gradske administracije. Da ne bi novac propao, uskočila je Fondacija ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ i uradila sve te poslove o svom trošku i pripremila teren za tamponiranje, asfaltiranje i izradu bankina koje je u rekordnom roku obavila firma Dže-Ka gradnja.

Zadnje ažuriranje nedjelja, 17 decembar 2023 14:22

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved