Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

POZNATI TRAVEL BLOGER JEDNOM RIJEČJU OPISAO GRADOVE U BIH – VISOKO = PIRAMIDE

Već godinama, od samog otkrića prvih europskih piramida, Visoko se povezuje sa piramidama i postaje širom svijeta poznato po ovom fenomenu, ali i brojnim drugim. Nakon niza godina negativnih vijesti, već neko vrijeme vijesti iz Visokog i Bosanske doline piramida u svijet iz naše zemlje nose izuzetno pozitivnu priču, a norveški travel bloger Mozzy, koji neko vrijeme boravi u našoj zemlji i ima stotine hiljada pratilaca iz cijelog svijeta, objavio je još jedan u nizu videa gradova naše zemlje, a ovoga puta htio je jednom rječju opisati te gradove.

Mozzy je posjetio i Visoko, a riječ koja opisuje ovaj grad u srcu Bosne bila je PIRAMIDA.

Sarajevo je opisao kao "multikulturalno", za Kakanj je iskoristio dvije riječi i napisao "bez parkinga". Zenica je "industrijska", a Mostar je opisao rječju "most". Trebinje je Mozzyju sinonim za "ljepotu", a Bihać za "prirodu". Bosanska Krupa "bajka", Sanski Most "vodopad", dok je za Gradačac opet iskoristio dvije riječi te naveo "rođenje legendi". Brčko je opisao kao "šaroliko", a Srebrenik "tvrđava".

U nastavku pogledajte ovaj interesantni video sa Tik Toka koji je prikupio hiljade pregleda i veliki broj komentara i reakcija.

https://www.tiktok.com/@travelsofmozzy/video/7325422717266693382

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 22 januar 2024 11:33

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved