Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

SYPSTUDIOS.COM - OTKRIVANJE TAJNI DREVNIH CIVILIZACIJA SA DR. SAMOM OSMANAGICHEM

Na različitim poljima tehnologija je toliko napredovala nadmašujući mnoga prošla postignuća čovječanstva. Međutim, usred brzog  napretka, nekad znane vještine i umjetnički sjaj drevnih civilizacija postupno su skliznuli u sjenu savremene svijesti. Zanimljiv je rad modernih naučnika poput dr. Sama Osmanagicha, koji su krenuli u potragu za istraživanjem vještina svojstvenih našim precima.

Potaknuti ogormnom znatiželjom, ovi su naučnici posvećeni otkrivanju veličanstvenih stilova života i arhitektonskih čuda antike koja su s vremenom postala zagonetna. Pedantnim istraživanjem otkrivaju detalje koji ne samo da očaravaju današnji svijet, već služe i kao most između tehnološkog napretka današnjice i neusporedive genijalnosti davnih prošlih civilizacija. Radeći to, daju novi život izblijedjelom putovanju drevnih dostignuća, dopuštajući zvukovima nekadašnjeg sjaja da odzvanjaju u savremenom vremenu.

Dr. Sam Osmanagich, bosansko-američki naučnik i poznati međunarodni govornik, posvetio je svoju karijeru istraživanju piramida i rješavanju tajni koje okružuju drevne civilizacije. Uz uvjerljiv opus, napisao je 18 knjiga koje se bave našom prošlošću. Rođen 1.juna/ lipnja 1960. u Zenici, u Bosni i Hercegovini,  put dr. Osmanagića započeo je u Sarajevu, gdje ga je njegova akademska briljantnost izdvojila kao najboljeg učenika u osnovnoj i srednjoj školi.

Kako je napredovao u studiju, dr. Osmanagich je stekao doktorat nauka na majanskim piramidama na Univerzitetu u Sarajevu, što je bio ključni trenutak u njegovoj akademskoj karijeri. Njegovo naučno zanimanje također uključuje magisterij iz međunarodne ekonomije, što odražava njegov interdisciplinarni pristup arheološkom istraživanju. Pored pomenutog završio je studije političkih nauka i ekonomije, kao i dvogodišnji studij sociologije. Bogata obrazovna pozadina naglašava njegovu holističku perspektivu i multidisciplinarne uvide, pridonoseći dubini njegovih arheoloških nastojanja.

Globalni autoritet za piramide, Osmanagich je stekao velika priznanja zahvaljujući svojim opsežnim istraživanjima piramidalnih konstrukcija diljem svijeta. Prošavši preko 100 zemalja na svojim putovanjima, zadubio se u istraživanje i proučavanje piramida na različitim lokacijama kao što su Kina, Egipat, Peru, Australija i SAD. Vodeći projekt istraživanja bosanskih piramida od 2005. godine, otkopao je brojne drevne strukture, uključujući Bosansku piramidu Sunca i Bosansku piramidu Mjeseca.

Dr. Osmanagich je usavršio arheologiju svojim interdisciplinarnim naučnim pristupom, tvrdeći da su drevne piramide služile značajnijoj svrsi kao pojačivači energije, a ne obične grobnice, dajući dobrobit lokalnom stanovništvu, poboljšavajući zdravlje, kvalitetu vode i hrane. Uveo je koncept volontiranja na mjestima iskopavanja, uključivši preko 3.750 volontera u iskopavanje Bosanske doline piramida. Uz sve to, uspio je zaraslu močvaru punu smeća pretvoriti u prelijepi Park "Ravne 2",mjesto na kojem se održavaju brojna kulturna i sportska događanja.

Osmanagichev poslovni put uključuje osnivanje Meteorita, Inc., upravljanje Houston Protectors, Inc., i osnivanje Met Company, Inc., kompanije sa sjedištem u Houstonu. U saradnji s teniskom senzacijom Novakom Đokovićem, otvorio je vrhunski teniski centar u Visokom 2022. godine.

Osmanagich je napisao 18 knjiga prevedenih na 15 jezika, obrađujući različite teme kao što su drevne civilizacije, piramide, meditacija i Zemljine energetske tačke. Među njegovim radovima ističu se "Moj razgovor s umjetnom inteligencijom" (2023.) i "Sve piramide svijeta i Bosanska dolina piramida" (2014.-2019.).

Dr. Osmanagich je dobitnik brojnih globalnih priznanja za doprinos razvoju arheologije. Dobitnik je priznanja Kongresa SAD-a, te je stekao članstvo inostranog člana u Ruskoj akademiji prirodnih nauka, a  dobio je i prestižne nagrade poput "Amelia B. Edwards Award for Pyramid Research" i "Pyramid Science Ratna" ("Dijamant").

Živio je u Zenici, Sarajevu, Houstonu, a trenutno živi u Visokom. Osmanagich, koji iza sebe ima dva braka, trenutno je oženjen Sabinom Osmanagich, novinarkom i generalnom direktoricom “Bosanske piramide d.o.o.” Njihovo preseljenje u Visoko 2021. godine označilo je ključni trenutak na Osmanagichevom osobnom i profesionalnom putu.

Na kraju, doprinos dr. Sama Osmanagicha rješavanju misterija drevnih civilizacija i piramidalnih struktura donijeli su brojna arheološka otkrića. Njegovo akademsko umijeće i otkrića utrli su put budućim generacijama, preoblikujući naše poglede na tajne naše prošlosti.

https://sypstudios.com/unlocking-the-enigmas-of-ancient-civilizations-with-dr-sam-osmanagich

O PROJEKTU SYP STUDIOS

SYP STUDIOS je pokrenut od strane nekoliko novinara zaljubljenika u tehnologiju, SYP Studios pouzdan je izvor novosti o tehnologiji i nauci.

Naše usluge informacija i izvještavanja pokrivaju sve, od tehnologije do novih naučnih otkrića.

Ovo područje novinarstva može biti dinamično okruženje koje se stalno mijenja, stoga je ključno da naši autori ostanu informirani, u toku s informacijama. Priče se mogu mijenjati tako brzo i cijenimo to što smo jedni od prvih koji dostavljaju autentične, udarne vijesti.

Osiguravamo da svi naši saradnici budu članovi Društva profesionalnih novinara, jer to jamči da se naši pisci vode poštenjem i transparentnošću pri objavljivanju svih bitnih vijesti.

SYPStudios.com je u vlasništvu The SYP Studios LLC.

Zadnje ažuriranje subota, 17 februar 2024 17:37

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved