Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

„ČUDO U SRCU BOSNE“ U ZAVRŠNICI EUROPEAN CINEMA FILM FESTIVALA

Novi film Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ „Čudo u srcu Bosne – Miracle in Bosnia“ nastavlja svoj festivalski put, a nakon pobjede na festivalu u Italiji, s ponosom možemo reći da je naše novo ostvarenje uspjelo da se plasira u polufinale „EUROPEAN CINEMA FILM FESTIVALA“ (ECFF).

Zahvaljujući ulasku u polufinale ovog prestižnog festivala, stigla je i pozivnica za Dr. Semira Osmanagića za gala svečanost povodom završnice festivala EFU - CAMEO Awards Gala.

Inače, Europska filmska unija (EFU) organizator je European Cinema Film Festivala. Na gala večeri će biti proglašeni i pobjednici svih kategorija festivala, a pobjednicima svake kategorije bit će uručen službeni ECFF trofej, poznatiji kao CAMEO nagrada. Kao što tradicija Europske filmske unije nalaže, gala svečanost se seli svake godine, a ove godine kinematografska proslava će biti održana u Ujedinjenom Kraljevstvu, tačnije u Glasgowu u Škotskoj, u mjesecu decembru.

ECFF se održava već šesnaest godina, a pravilo je da se svake godine seli u neki drugi europski grad. U sklopu festivala dodjeljuju se nagrade u nekoliko kategorija među kojima su:

Najbolji kratki/dugometražni/dokumentarni/animirani film

Najbolja drama/komedija/horor/znanstvena fantastika

Najbolji kratki / igrani / studentski scenarij

Najbolji redatelj/Prvi redatelj

Najbolji glumac / glumica

Najbolja kinematografija

Najbolja montaža

Ovaj film je  svojevrsna šetnja i obilazak svih instalacija i sadržaja najljepšeg parka u ovom dijelu Europe, uz sjajnu priču i pojašnjenja osnivača Fondacije i čovjeka koji je napravio ovo čudo u srcu Bosne, Dr. Semira Osmanagića. Autor, režiser i narator u filmu je pronalazač bosanskih piramida Dr. Semir Osmanagić, a film je produkt sjajne saradnje i višemjesečnog rada odlične ekipe ljudi iz Visokog koja se okupila oko ovog projekta, koji je u produkcijskom i organizacionom smislu sigurno jedan od najvećih od nastanka Fondacije.

Autor, scenarij i naracija filma je dr. Semir Osmanagić, režiju potpisuju dr. Semir Osmanagić i Midhat Uzejrović. Asistent režije je Nusret Smajović, kamera Dino Vehabović, Midhat Uzejrović i Almin Tabak, dron Bojan Krajišnik i Dino Vehabović. Montaža filma Midhat Uzejrović, asistent montaže Nusret Smajović, obrada zvuka Midhat Uzejrović, kolor korekcija Midhat Uzejrović, muzika Rijad Kaniža i Midhat Uzejrović.

Film traje 70 minuta, na bosanskom je jeziku, uz prijevod na engleski jezik.

Iz Fondacije se i ovaj put nadaju da će novo ostvarenje film „Čudo u srcu Bosne – Miracle in Bosnia“ biti prepoznato od strane europskih filmskih znalaca i u srce Bosne donijeti još jednu prestižnu festivalsku nagradu.

Trejler filma: https://www.youtube.com/watch?v=ZxF6Z7TtvCw

Related Video

Zadnje ažuriranje subota, 02 mart 2024 10:01

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved