Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

DR OSMANAGIĆ U KNINU

Prva stanica evropske turneje Dr Semira Osmanagića bio je Knin u Hrvatskoj. Na poziv ravnatelja kjižnice u Kninu, koji je prošle godine bio u posjetu bosanskim piramidama, Dr Semir Osmanagić je održao predavanje o piramidama kao energetskim mašinama.

Tokom 100-minutnog predavanja pred punom dvoranom bilo je govora o piramidama na šest kontinenata i zajedničkim kriterijumima koje imaju najstarije, najveće i superiorne piramidalne građevine.

Dr Osmanagić je posebno govorio o hronologiji istraživanja bosanskih piramida i njihovoj svrsi. Uz obilje naučnih argumenata, testiranje uzoraka, laboratorijskih analiza, mjerenja energetskih fenomena te rdiokarbonskih i uranijum-torijevih datiranja projekat bosanskih piramida predstavljen je kao kompleksno multi-disciplinarno naučno istraživanje. Svrha energije piramida vezana je za komunikaciju na velike distance, zaštitu zdravlja, unaprijeđenje molekularne strukture vode i hrane, jačanje imuniteta, razvoj duhovnih čula, zaštitu atmosfere i originalne frekvencije Planete. Zbog toga je istraživanje piramida u Bosni od revolucionarnog globalnog značaja jer u potpunosti mijenja narativ kojeg su nametnule elite da su piramide građene kao grobnice za jedno mrtvo tijelo. Piramide su služile generacijama živih s idejom da traju hiljadama godina proizodeći čistu, neograničenu i besplatnu eneregiju.

Nakon predavanja Dr Osmanagić je dao intervju za Hrvatsku radio postaju Knin i regionalnu web stranicu.

Dr Osmanagić je posjetio i tvrđavu u Kninu. Njeno prvo pominjanje je iz sredine X stoljeća. Nakon svojih vrhunaca tokom vladavine kralja Zvonimira, dolazili su brojni osvajači: Ugarska kraljevina, Osmanlije, Mletačka Repulbika, Englezi, Francuzi, Austrougarska… To je vidljivo i u brojnim građevinskim stilovima i izboru materijala.

Međutim, ono što je Semir Osmanagić uočio je da je prva gradnja, na kamenim izdancima, ujedno i superiorna. Sastoji se od poligonalnih blokova od kojih neki imaju više od deset stranica, a pojedini premašuju masu od jedne tone. Svi ostali su različitih dimenzija što je karakteristika prahistorijske megalitne gradnje širom svijeta. Na taj način dovedena je u pitanje zvanična starost ove građevine. Građevinska umijeća naših ljudi ide u prošlost milenijumima, prije dolaska osvajača koji su vršili kulturocid i genocid.

 

Zadnje ažuriranje subota, 02 mart 2024 17:11

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved