Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

VISOKO I BOSANSKE PIRAMIDE DIO STRANICE DISCOVERBIH.COM KOJA PREDSTAVLJA ZNAMENITOSTI NAŠE ZEMLJE

Na najvećem svjetskom sajmu turizma ITB Berlin, koji se u Berlinu održava do 7.marta, javnosti je predstavljena prva destinacijska web stranica Bosne i Hercegovine www.discoverbih.com, koju je razvila VTK/STK BiH uz podršku projekta USAID Turizam. Među znamenitostima i ljepotama Bosne i Hercegovine, u sekciji Centralna Bosne predstavljeno je i Visoko, a na fotografijama dominira Bosanska piramida Sunca.

- Za one koji traže izvanrednu destinaciju koja spaja prirodu, kulturu, ukusnu kuhinju i bogatu istoriju, razmislite o istraživanju grada Visoko. Ova jedinstvena lokacija nudi spoj zadivljujućih aktivnosti na otvorenom i dašak intrige. Visoko, centralni srednjovjekovni kraljevski grad u Bosni, zauzima poseban položaj kao mjesto rođenja najstarijeg državnog dokumenta u zemlji, Povelje Kulina bana. Ima bogatstvo arheoloških nalazišta, svjedočanstvo o drevnim i srednjovjekovnim civilizacijama, uz utjecaje iz franjevačkog, osmanskog i austrougarskog doba. Ovo raskršće civilizacija oduševljava i autentičnom kulinarskom ponudom. Valovita brda, riječne doline, turističko-arheološka nalazišta i kontroverzne, ali intrigantne bosanske piramide čine da Visoko cvjeta u mističnosti i zagonetnoj privlačnosti. – stoji u opisu turističke ponude Visokog.

- Nova destinacijska web stranica Bosne i Hercegovine značajan je korak u našim nastojanjima da promoviramo našu zemlju kao vrhunsku turističku destinaciju na međunarodnom nivou. Vjerujemo da će ova digitalna inicijativa značajno doprinijeti povećanju turističkog prometa te otvaranju novih poslovnih prilika za naše turističke operatere. Ovo je tek početak našeg plana da kroz tehnološke inovacije i digitalnu promociju nastavimo s jačanjem pozicije Bosne i Hercegovine na međunarodnom turističkom tržištu. – kazali su iz Grupacije za turizam i ugostiteljstvo BiH u VTK BiH.

Zadnje ažuriranje utorak, 05 mart 2024 19:57

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved