Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

DR OSMANAGIĆ U GETEBORGU

U nastavku turneje po švedskim gradovima, Dr Semir Osmanagić je održao prezentaciju u Geteborgu u kulturnom domu Partille. Među prisutnima su bili Šveđani i naša dijaspora.

Tokom dvoasatnog predavanja Dr Osmanagić je argumentovano govorio o bosanskim piramidama kao najvećim i najstarijim piramidama u svijetu, o pronalasku sedam ulaza u prahistorijske, podzemne tunele, energetskih i ljekovitim aspektima, te parku ‘Ravne 2’ kao kulturnoj, sportskoj i umjetničkoj oazi regiona.

Pozvao je prisutne na Festival ‘Buđenje’ koji će biti održan od 8.-10. avgusta 2024. u parku ‘Ravne 2’ u Visokom.

U nastavku svojih aktivnosti u Geteborgu Dr Osmanagić, sa suprugom Sabinom, susreo se s djecom naše dijaspore koja uče bosanski jezik. Prezentirao im je otkriće bosanskih piramida i drugih lokacija, ističući kako treba biti ponosan na svoju zemlju. Govorio je i o politikanstvu u nauci, arheologiji i drugim djelatnostima i potrebi da se mladi bave onim što vole i da ne odustaju ako ih okolina napada zbog njihovih izbora.

Turneja pronalazača bosanskih piramida nastavlja se u trećem po veličini gradu, Malmeu.

Zadnje ažuriranje subota, 16 mart 2024 16:18

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved