Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

IZGUBLJENA SJEĆANJA (29)

”Prisiljeni smo pretpostaviti da su prije mnogo milenijuma postojale vrlo razvijene civilizacije, koje su ili živjele na Zemlji ili su bar bile u nekoj neraskidivoj vezi s njom…“
George Kettmann, historičar

Posljednjih godina istraživači, antropolozi i arheolozi imaju pune ruke posla. Na svim merdijanima svijeta otkrivaju se artefakti, koje je teško smjestiti u postojeću sliku prošlosti svijeta. I dok historiografi sjedeći u svojim kabinetima sumnjivo vrte glavom, tražeći odgovore u postojećoj znanstvenoj literaturi, dotle sa terena pristiže sve više dokaza o našim davno izgubljenim sjećanjima. Kako recimo objasniti otkriće bizarnih skeleta iskopanih u Rusiji koji potvrđuju da su u prošlpsti možda na našoj planeti uistinu živjeli mitska bića, poput Satira ili gigantskih konja?!
Ukoliko su izvještaji ruske NTV tačni, arheolozi su u Rusiji, u mjestu Nevinnomissk u drevnim humkama iskopali dva neobična kostura – jedan nalik na Satira iz starogrčkih mitova a drugi nesumnjivo potvrđuje da su na našoj planeti nekada egzistirali džinovski konji!
Arheolog Savenko iz okruga Stavropol, koji je sudjelovao u otkriću navodi da nema znanstveno objašnjenje za ono što su iskopali. On kostur drevnog Satira opisuje kao biće kozjeg ili ovčjeg tijela s ljudskom glavom!
Relativno blizu mjesta gdje otkopan ovaj neobični skelet, arheolozi su slučajno iskopali i ostatke konja epskih razmjera. Ovaj divovski kostur konja – zamislite - ima razmak između ramena gotovo dva metra i pokopan je s počastima neuobičajenim za životinje u tom vremenskom razdoblju. Novinske agencije svijeta javljaju da je bio položen na leđa u posebno “svetište” ispunjeno travom. Kostur je odmah poslan na složene znanstvene analize, a stručnjaci antropolozi su odmah požurili da opovrgnu sve fantastične teorije o mitološkim vrstama bića, iako još uvijek nisu objavljeni rezultati testiranja. S druge strane, kustosi muzeja u Stavropolu su drevnom Satiru već dali odgovarajuće ime – Čovjekoovan!

ZBUNJUJUĆA PITANJA: Očito je da i na drugim poljima ljudske egzistencije tek danas otkrivamo mnoga zaboravljena znanja. Ali, nažalost, ne sva. Jer kada bismo znali kako su Egipćani gradili svoje piramide možda bismo znali i tajnu levitacije. Ili, kada bismo znali o drevnim robotima, automatima i kompjuterima, koji se pominju u prastarim tekstovima i hronikama, jasnija bi nam bila slika o stoljećima i milijenima koja su prohujala.
U vezi s tim slijede pitanja, koja će dugo uzaludno tražiti odgovore. Da li je, recimo, naša planeta i prije Hirošime (Hiroshima) i Nagasakija osjetila strahote atomskih eksplozija; da li su letjelice koje se pominju u mnogim sagama bili svemirski brodovi; da li su nas posjetili neznanci iz svemira; ko su autori svetih knjiga, gdje se kriju najfascinantnija antička znanja; koliko ima istine u legendama i predanjima prastarih naroda; kako razlučiti istinu od mašte kada se govori o superiornim drevnim civilizacijama; gdje početi i kako okončati istragu o vremenu i tajanstvenim kulturama koje danas, nažalost, jedva i naslućujemo?!...
Drevni spisi tvrde, na primjer, da su staroindijske 'vimane', neka vrsta svemirskih letjelica, bile izrađivane od šesnaest vrsta lakih kovina i da su letjele od jednog mjesta do drugog, od jedne zvijezde do druge, a bile su opremljene uređajima sličnim radarskim i televizijskim, kako bi se moglo vidjeti čak i unutrašnjost neprijateljskih svemirskih brodova. To se može razabrati iz jednog prastarog sanskritskog zapisa o aeronautici koji se danas čuva na na američkom Univerzitetu Misuri.

MAJKA STVARANJA: I na području parapsihologije može se samo nagađati koliko je znanja tokom minulih milenija potonulo u podsvijest čovječanstva. U jogi i meditaciji su se, to nema sumnje, sačuvale neke sposobnosti ljudskog duha. Sve nam to pokazuje da nas prožima neka snaga što se nalazi izvan zakona prostora, vremena i - školske fizike!
Ma koliko zvučalo fantastično, to je ona nedokučiva i tajanstvena snaga, koja samim psihičkim naprezanjem utiče, pa čak i proizvodi materiju, gradi život na čijem izvorištu budan duh može neprestano da crpi snagu i svježinu da bi se nanovo regenerirao. Snaga o kojoj drevni kineski filozof Lao Ce (oko 604. godine prije nove ere) kaže:
''Nekada, prije nego što se oblikovahu Nebo i Zemlja, nastalo je iz ničega neko bezvučno, bezoblično, samodovoljno, nepromijenjljivo Nešto. Ono prožima sve, a ipak nije nikada ugroženo: djeluje u svemu, a ipak je neiscrpno. Taj duh koji je izronio iz nedokučivog, jeste stvaralačka snaga života. Bezimena, ona je početak zvijezda i Zemlje: dade li joj se ime, tada se zove Majka stvaranja!
Ta snaga uklanja neposredno, razrješava zamršeno, izjednačuje zračenje i niže česticu do čestice. Nevidljiva je, a ipak stvara, i ja ne znam odakle potiče!
Međutim, ona prethodi zvijezdama!...''

LEGENDARNE ZEMLJE: To je samo jedan mali dio našeg naslućivanja o fantastičnim dimenzijama znanja civilizacija drevne prošlosti. O Sumercima, starim Egipćanima, Indijcima, Tibetancima, Kinezima, Mayama, Inkama znamo koliko-toliko. Međutim, o drugim visokorazvijenim, u današnjem značenju te riječi, narodima i kulturama kao što su prema mnogim legendama, sagama i predanjima, bile Atlantida, Lemuriji, Hiperboreja, Zemlja Mu, Gondvani, Kraljevstvo Punt... gotovo ništa ne znamo. Kada bi se, kojim slučajem, jednoga dana otkrili ostaci neke od ovih kultura, sigurno je da bismo još više bili zbunjeni fantastičnim dometima i znanstvenim iskustvima kojim su raspolagali naši pradrevni preci.
Još je grčki filozof Solon, za vrijeme boravka u Saisu, kulturnom središtu u gornjem toku Nila, zabilježio kazivanja egipatskih čuvara tajnih znanja, žreka, o legendarnoj Atlantidi, njenoj superrazvijenoj tehnologiji, čudesnim letjelicama u kojima su pripadnici 'Zemlje sreće' letjeli bogovima u posjete, brodovima, podmornicama, korišćenju atomske energije...
- Prisiljeni smo pretpostaviti da su prije mnogo milenijuma postojale vrlo razvijene civilizacije, koje su ili živjele na Zemlji ili su bar bile u nekoj neraskidivoj vezi s njom. Kako bismo, inače, drukčije mogli da objasnimo neriješene zagonetke što potiču iz vremena daleke i gotovo zaboravljene prošlosti?!...

POSJETA IZ SVEMIRA: Tako misli čuveni američki historičar i arheolog Džordž Ketman (George Kettmann), a naučnik Moris Šatelen preciznije objašnjava:
- Prije šezdeset i pet hiljada godina naše pretke su posjetili astronauti iz nekog drugog zvjezdanog svijeta, pa su naglo poboljšali njihovu inteligenciju, najvjerovatnije ukrštanjem, zatim ih uveli u mnoge tajne astronomije, matematike, metalurgije, gradnje...
To se po svoj prilici desilo u toku pretposljednjeg međuledenog doba, između prve i druge glacijacije Virma, onda kada se zvijezda Sjevernjača zvala Vega i kada je klima na Zemlji bila, otprilike, ista kao i danas. To je, dakle, bio idealan period za prilagođavanje i obučavanje nove ljudske rase koja je postala veoma superiorna u odnosu na prethodnu!...
Kako je Šatelen došao do ovog fantastičnog zaključka?
Prvi dokaz otkrio je kada je riješio tajnu petnaestocifrenog broja zabilježenog na sumerskoj glinenoj pločici nađenoj na brdu Kujundžik, na mjestu gdje je nekada cvjetao drevno, grad Niniva. Na njoj je, kako smo već ranije rekli, govorom preciznih brojki bilo zapisano da je 'velika konstanta' Sunčevog sistema čovjeku bila poznata prije tačno 64.800 godina!
Drugi dokaz nametnuo se sasvim slučajno kada je u jednoj stijeni u Del Maru, pored San Dijega, u Kaliforniji, otkrivena lobanja homo sapiensa ili Kromanjonca.

ZVJEZDANI KONTAKTI: Ispitujući starost lobanje metodom datiranja zasnovanoj na aminokiselinama, dr. Rodžers, direktor Muzeja čovjeka u San Dijegu i dr. Bada, profesor hemije u Okeanografskom institutu San Dijega, zaključili su da je stara oko 65.000 godina, da je pripadala čovjeku koji je posjedovao visoku inteligenciju i koji je, po svemu sudeći, bio sposoban da posmatra i registruje astronomske cikluse!
- Nažalost - kaže Moris Šatelen - mi nikada nećemo saznati da li je taj čovjek rođen na Zemlji, ili je došao iz svemira. Jedino možemo da vjerujemo da su u tim dalekim vremenima među primitivnim zajednicama na Zemlji postojala i ljudi vrlo visoke inteligencije, što remeti sve postojeće znanstvene teorije!
To je tačno. Jer, činjenica da su naši preci koji su živjeli prije 65.000 godina znali toliko mnogo, možda čak i više od nas, o Sunčevom sistemu, više je nego zbunjujuća i vrlo ju je teško objasniti ukoliko u pomoć ne pozovemo - svemirske goste!
Ali, poznavanje astronomije i matematike samo su, kako ćemo vidjeti, dio znanja koje su posjedovali naši pradavni preci...

EKSKLUZIVNO: Ekspedicija ‘RAPA NUI’
http://www.bosnic.com/Pocetna-00010.html

U nastavku: SJEĆANJA NA BUDUĆNOST

AKCIJA: JEDNA KNJIGA - 3,00 EURA

Kliknite na naslovnu stranu knjige!

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 29 septembar 2014 16:38
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved