Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

TRAGANJE ZA SREĆOM

Piše: Drago Plečko
 
Legitiman je cilj traganje čovjeka za srećom i bijeg od patnje. Putevi mogu biti razni. Nekada se svi čine zatvorenima a otvorenim se pokaže neki neočekivani...
 
IZ DUBINA SVOJEG BIĆA MORAMO PRIJE SVEGA ISTISNUTI ONO ŠTO ISKRIVLJUJE NAŠE VIĐENJE STVARNOSTI KOJA TO IONAKO NIJE
 
Najbolje je pojasniti taj proces primjerom. Koji ja zovem „vlakom smrznutog vremena“. Kada ste nekada u djetinjstvu doživjeli kakvu traumu vaše je tijelo reagiralo fizički a to je najčešće stezanje šaka, navala krvi u glavu, suženje svijesti i – zadržavanje daha. Prestali ste disati mada se uglavnom toga ne sjećate. To se u žargonu zove „smrznuto vrijeme“. Dakako, to je samo jedan ali čest oblik reakcije tijela na stres. Ima onih s plitkim disanjem, ubrzanim micanjem očiju....
Važno je razumijeti da je svaka od te grupe trauma nastala na ISTI NAČIN, istim mehanizmom, ali im je sadržaj različit. Zamislite, kao ilustraciju, da je svaka trauma zaključana u svom sefu. Isti ih ključ otvara ali se sefovi nalaze u različitim zgradama. Ono što čini situaciju složenom jest to da su te zgrade na različitim udaljenostima jedna od druge. No, ne bilo kojoj, već definiranoj ritmom ulaska sugestija/informacija u vaš um. Dakle, bitno je pokrenuti „odmrzavanje“ jednog sadržaja da on kao vlak za sobom povuče i druge a to je dakako moguće ako se to pokretanje odvija točno određenim ritmom.
Kako su Sanskrt i hrvatski jezik bliski po korijenima možemo najjaču zasebnu vibraciju iz Veda, AMRITAM, shvatiti i kao ja s(AM) RITAM. Da, vi ste ritam, zbir raznih vibracija, nema ničeg u vama što nije vibracija.
Cilj je odjednom potegnuti cijeli lanac na isti način nastalih trauma da misli kao vlak izađu van dok ležite potpuno opušteni i samo gledate film koji se odvija pred vama. Već početni učinak može biti dramatičan i označiti oslobađanje gomile potisnutih stresova koje je toliko brzo da ne primjetimo njihov sadržaj kao u dva najnovija svjedočanstva:
 
...Hvala vam, moćan CD, zaplakao sam a nisam suzu pustija od 14. godine iako sam pokušava puno puta suzu pustiti jer sam zna ako se isplačem da će mi biti lakše.
 
Nadam se da će izliječiti i primarni problem konstantnim slušanjem (G.G.)
I, nakon samo JEDNOG slušanja:
 
Prvi CD sam preslušala i puno plakala. Kao da sam tugu iz raznih razdoblja života pustila van, no istovremeno osjećala prisutnost mira i Ljubavi, osjećala veliku ljubav spram kćeri istovremeno govoreći joj mentalno: Volim te, volim te.
Naši odnosi su na nekoj vrsti distance zbog njenog zdravstvenog stanja...Pored toga osjećala sam i energiju sreće, nešto kao što ću ja biti, u biti jesam, samo zbog vanjskih okolnosti je blokiram....(M.Z.)
 
Najnoviji eksperimenti objavljeni u časopisu Nature Nanotechnology pokazuju da atomi „dišu“ i na najfinijoj razini a Rovelli genijalno konstatira da ne vidimo svijet zbog informacija koje primamo izvana nego IZNUTRA prema van a izvana primjećujemo samo promjene u našoj slici i prilagođavamo se. Nije lako shvatiti ali mi smo kreatori vlastitog svijeta!
 
Kada krene ta rijeka iz vas ne trebate raditi ništa, samo pustiti proces da završi. Ponekad, kada su te traume dublje razriješavaju se psihodramom u snovima. Najčešće postajete neko drugi a kroz taj poznati lik proživite ono čega se trebate riješiti. E upravo ovdje je raskršće psihoanalize i duhovnosti.
 
Nezahvalno je unaprijed ljudima sugerirati što će iskusiti u prvom koraku u duhovno područje ali, kao jedan orijentir ću ovdje opisati viziju koja se javlja u vrlo malo svetih spisa. To je iskustvo „plavog dijamanta“, najčešće u snovima a rijeđe u meditaciji. Vrlo je dramatično a ljepota je tog navodno simbola sveukupnosti našeg jastva nevjerojatna. Ponekad dolazi sa sjajnim zlatom a svakako je osjetni korak naprijed.
 
Ništa u ovom svijetu ne postoji samo za sebe, samo u odnosu na nešto drugo. To je svijet ogledala, staklenih perli i ako ne uronite prema njegovu Izvoru ili makar to samo ne pokušate – nećete ispuniti smisao ovog života. To je sloboda izbora. Načina ima puno a ja samo opisujem ono kroz što sam sam prošao.
 
Postoje dva pristupa poboljšanju kvalitete života. Prvi se oslanja na savjete koji vas ohrabruju i tješe, od strane autora knjiga samopomoći, influencera, osobnih trenera, motivacijskih govornika, nutricionista, ljudi koji su pobijedili bolesti, astrologa i autora iste literature. Želite afirmaciju u ovom svijetu, uspjeh, bogatstvo, zadovoljstvo. To je ljudski i posve normalno. No, ako u razumnom roku nema pomaka i bol ne prolazi – maknite se i tražite dalje.
 
Drugi su oni koji prakticiraju pothranjivanje endorfina duhovnim tehnikama, religijskom praksom (iskrenom ili neiskrenom), slijeđenjem učitelja i gurua, ritualima, konzultiranjem prekognicista (ne onih koji vas ne pljačkaju za tisuće eura), eksperimentiranjem s halucinogenima, molitvom i općenito, vjerovanjem u mistične sile koje uređuju naš život i mogu utjecati na njega. I to je sasvim normalno i ljudski i ima onih koji konačnu sreću nađu u nečem takvom.
Samo bih za one koji mole ovdje naveo jedan savjet: uvijek molite tako da molitva dolazi iz točke dva prsta ispod srca i da je osjećate, kao vibraciju, u svim stanicama tijela.
No, ako u razumnom vremenu na tim stazama ne nađete sebe nemojte fanatično žrtvovati svoj mir potiskujući sumnju koja raste. Maknite se i tragajte dalje oslanjajući se samo na - vlastitu intuiciju.
 
I za kraj, jedan primjer kako ponekad i kod nekog de-blokiranje na razini podsvijesti može djelovati na fizičko tijelo...
 
...Dobri moj i divni prijatelju...Imam par pitanja ali pre svega da te zagrlim čvrsto i poželim sve najbolje svuda i uvek.
Ubrzo nakon slušanja cd-ova, nakon svega nekoliko puta, Andrej je imao dve noći za redom isti san, koji je zapamtio u detalje i čija je sadržina kao takva meni rekla mnogo toga. Već tada sam znala,iako se na fizičkom tj. vidnom nivou stvari tad još nisu promenile, da je ozdravljenje krenulo. Otišla sam potom da dočekam deo moštiju Svete Matrone Moskovske, koje su stigle tek malo iza toga, u jednu zrenjaninsku crkvu, da im se poklonim,poželim otvaranje slepih očiju sveta,zahvalim zbog poboljšanja koje smo konačno počeli da primećujemo, zamolim podršku u tom procesu ozdravljenja sina, i naravno svu blagodat tebi i tvojima.
Cink ogrlica se ne skida ni tokom spavanja, jedino pri kupanju - to je jedino što je u potpunosti ispoštovano, pa ipak, rezultati su jednaki čudu ! Rana i krvarenja više nema, ostalo je još samo nekih 20cm krasti na stomaku i glavi od ukupne površine tela koja je sva bila takva. Osim toga i ostatak krasti se ponaša kao i one pre njih, slabe deo po deo, otpadaju same od sebe ostavljajući nežnu kožu koja ne pokazuje ponovne cikluse bilo kakvog pogoršanja. Doduše, ta mesta nove nežne i zdrave kože se očitavaju sad kao sasvim nežne crvene fleke koje su nekim danima tamnije a nekad svetlije, to se mislim može jednostavno objasniti kao pigmentacija poput one nakon neke oderotine i kojoj treba vremena da se izbalansira i vrati u svoj ton...
 
Napomena: Ovo NIJE provjerena metoda liječenja psorijaze!
Zadnje ažuriranje utorak, 06 juni 2023 18:18
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved