Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /homepages/24/d234954340/htdocs/piramidasunca.ba/media/k2/galleries/9687
Obavijest
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/9687
A+ A A-

CRVENA STIJENA, SEDONA I ENERGETSKI VORTEX

Pise: dr. Semir Osmanagić

Simbol američkog Jugozapada i najfotografiranija tačka u Arizoni: Crvena stijena “(Red Rock”). Ova geološka ljepotica je smještena na 10 km od današnjeg gradića Sedona, koji je postao popularan kao polazna tačka za 170 pješačkih ruta, ali i kao raj za spiritualce iz čitavog svijeta zbog nekoliko izuzetno snažnih energetskih vorteksa.

Crvena stijena je služila kao dekor za više od 60 popularnih klasičnih holivudskih filmova. Nalazi se na brojnim razglednicama, kalendarima, posterima. Brojni umjetnici je koriste kao motiv za svoje slike.

U prošlosti Crvena stijena je bila privatna svojina rančera, da bi je 1941. kupio Jack Fry, predsjednik tada najvece avio kompanije Trans World Airlines. Jack je živio na Istocnoj obali, a ranč je koristio kao mjesto odmora. Nakon toga, 1976. vlansik postaje religijska organizacija Enckankar, koja je propovjedala tzv. “alternativnu religiju”. Guverner Bruce Babbitt je 1981. inicirao kupovinu lokacije koja kasnije postaje Nacionalni park (“Red Rock State Park”).

Park zvanično promovira zaštitu rijetke flore i faune koja se nalazi u okruženju. Ujedno je i intresantno rekreacijsko središte.

Ipak, ono zbog čega Sedona privlači mnogobrojne turiste je iz energetskog i spiritualnog domena. Gradic Sedona s desetak hiljada stanovnika, postao je oaza odmora, središte dobrostojećih Amerikanaca, mjesto hotela, restorana, umjetničkih kolonija te turističkih agencija koje organiziraju putovanja s iskusnim vodičima prema energetskim vorteksima.

Sedona je postala spiritualna meka i moćno globalno energetsko središte u koju dolaze vodeći iscjelitelji, intuitivci, indijanske starješine i šamani, umjetnici, spiritualni vodiči Planete. Crvena stijena je vodeće mjesto za transformacijsko životno iskustvo, buđenje spiritualne i dizanja globalne svijesti na viši nivo.

Crveno-narandžasta boja kamenog uzvišenja je najintenzivnija boja za neuro stimulaciju. Starta regenerativne i inspirativne promjene. Pojačava kreativno mišljenje. Lokacija je okružena zelenom bojom, vegetacijom, koja opet doprinosi osjećaju podmlađivanja.

Sedona i Crvena stijena su idealno mjesto za opuštanje i meditaciju. Ne bijeg iz svakodnevne civilizacije, već akumulaciju životne energije da se aktivno i dinamično učestvuje u dnevnim aktivnostima.

Premda se upotrebljava termin “energetski vortex”, na lokacijama nisu izmjerene posebne elektro ili magnentne anomalije. Ali, prema string teoriji, oko nas postoji deset dimenzija, što znači znantno više od elektromagnetnog spektra kojeg možemo mjeriti.

Čini se da Crvena stijena predstavlja suptilnije energije koje zadiru u druge dimenzije.

 

 

 

Galerija slika

{gallery}9687{/gallery}
Zadnje ažuriranje utorak, 02 decembar 2014 13:16
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved